Усі новини

Харчуватися здорово: кам’янські школярі вивчали принципи збалансованого раціону

Фахівці Кам’янського  відділення Черкаського міськрайонного відділу обласного центру контролю та профілактики хвороб організували просвітницький захід у Михайлівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті.

Завідувач відділення Олександр Болучевський та фельдшерка санітарна Людмила Гнатенко поспілкувались із учнями 5-10 класів на тему «Здорове харчування – запорука здоров’я».

Школярам розповіли:

  • Яку роль у здоровому способі життя відіграє харчування;
  • Яких трьох принципів здорового харчування слід дотримуватись;
  • Які основи раціонального харчування;
  • Який вплив фаст-фуду на організм;
  • Якою може бути тарілка здорового харчування;
  • Основні поради, як почати правильно харчуватися.

Захід покликаний заохотити дітей до ведення здорового способу життя та розвитку навичок культури й гігієни харчування. Адже здоров’я – найдорожчий скарб.

Принагідно з працівниками закладу освіти обговорили актуальні теми:

  • профілактика онкогінекологічних захворювань,
  • фактори, які можуть спричинити розвиток раку шийки матки,
  • особливості проходження профілактичних медоглядів,
  • доступні види скринінгу та регулярність їх здійснення.
Поділитися:
Знайти