У закладах освіти області відбулись бесіди щодо важливості правильного та безпечного влітку харчування, імунопрофілактики та здорового способу життя
15 липня 2025
Фельдшерка санітарна Катеринопільського відділення Звенигородського районного відділу Олеся Череватенко відвідала ЗДО «Тополька» Мокрокалигірської громади.
Вихованцям старшої групи фахівчиня в ігрові формі пояснила, які продукти шкідливі для зростаючого організму, а які варто вживати частіше. Наприклад, овочі та фрукти, яких досхочу саме влітку.
А от газовані напої, яких так хочеться у спеку, можуть завдати шкоди маленькому організму. На відміну від компотів – натурально приготованих та корисних напоїв.
Принагідно вихованці отримали книжечки з цікавою казкою про принцесу вакцину, дізнались, чому щеплень боятися не варто та чим небезпечна відмова від вакцинації. Із дорослими, працівниками ЗДО, обговорили профілактику артеріальної гіпертензії, інсульту та онкозахворювань.
В.о. завідувача Чорнобаївського відділення Золотоніського районного відділу Олена Гришіна, фельдшерка санітарна Надія Тупик, фельдшерка-лаборантка Тетяна Труш та помічниця лікаря-епідеміолога Оксана Гирба здійснили моніторинговий візит до Чорнобаївського ЗДО «Вишенька».
Працівникам харчоблоку розповіли про важливість здорового, повноцінного харчування для дітей, необхідність у їжі йодованої солі. Наголосили на шкідливості вживання води, овочів та фруктів із підвищеним умістом нітратів.
Дітям продемонстрували руханку, техніки дихальних вправ та принципи самодопомоги для поліпшення емоційної рівноваги й збереження психічного стану під час стресу.
Вихованцям старших груп прочитали казки «Чарівна парасолька» та «Як стати супергероєм». А з колективом садочку обговорили питання важливості імунізації.
Завідувачка Корсунь-Шевченківського відділення Черкаського міськрайонного відділу Тетяна Козлова відвідала заклад загальної середньої освіти селища Стеблів.
Із працівниками закладу фахівчиня обговорила принципи здорового способу життя:
- раціональне харчування,
- відмову від тютюнопаління,
- боротьбу з малорухливим способом життя,
- необхідність проведення профілактичних щеплень.
У ході візиту відбулась роз’яснювальна бесіда для працівників їдальні щодо запобігання харчовим отруєнням та гострим кишковим інфекціям. Особливу увагу приділили профілактиці ботулізму.